SF1661 Perspektiv på matematik
Välkomna till SF1661 Perspektiv på Matematik!
Omtentamen 18 december Download Omtentamen 18 december med svar och lösningsförslag. Download svar och lösningsförslag.
Ordinarie tentamen 24 oktober Download Ordinarie tentamen 24 oktober med svar och lösningsförslag Download svar och lösningsförslag
Under kursen kommer vi att ta upp ett antal olika teman, ofta begrepp du känner igen sedan gymnasiets matematikkurser, men som vi nu fördjupar och kompletterar. Matematikens stora frågor och perspektiv går hand i hand med att lära sig begrepp, formler och samband, att träna räknefärdighet och att lära sig att genomföra bevis och andra logiskt precisa matematiska resonemang.
Kursbok
Johansson & Öhman, Introduktion till högre studier i Matematik,Upplaga 2. LIBER, 2017.
ISBN: 978-91-47-11336-1 (säljs på Kårbokhandeln)
Observera att det ska vara den nu aktuella 2:a upplagan, den äldre första upplagan saknar väsentligt material.
Se vidare kursplanen.
Undervisningsplan och Studiehandledning
Förutom en kursbok använder vi en hel del annat kursmaterial som publiceras på kurshemsidan. Undervisningen bedrivs också i flera olika former.
För att hålla rätt på detta finns det två informationskällor som du måste ha koll på inför och efter varje undervisningstillfälle:
- En detaljerad plan för undervisningen hittar du i studiehandledningen Download studiehandledningen. Här kan du läsa om kurslitteratur, vad som händer på föreläsningar och övningar, hur du ska förbereda dig, läsanvisningar, rekommenderade uppgifter m m.
- En tabell över alla undervisningstillfällen med länkar till kursmaterial som finns på sidan Undervisningsplan och kursmaterial.
Gruppindelning
Vid övningarna är ni indelade i två grupper. Det är inte tillåtet att byta grupp. För att kunna få bounspoäng måste du genomföra kontrollskrivningar och seminarier i den grupp du har blivit tilldelad.
Studenter med efternamn A - M går i Grupp 1.
Studenter med efternamn N - Ö går i Grupp 2.
Grupp 1 går till klassrummet på schemat vars beteckning kommer först i alafabetisk-numerisk ordning.
Övningslärarna gör indelning i arbetsgrupper om 3 -- 4 personer vid första övningen.
Lärare
Här finns kontaktuppgifter till lärare på kursen. Du kan kontakta din lärare med frågor som rör kursinnehållet och aktiviterna på kursen.
Lärarna kan inte svara på administriva frågor som rör registrering, anmälan till tentamen etc, vänd dig istället till studentexpeditionen med sådana ärenden.
Studentexpeditionen
För hjälp med administrativa frågor (som t ex kursregistrering, tentamensanmälan) ska du vända dig till studentexpeditionen.
Examination
Kursen examineras med en avslutande tentamensskrivning, det är den enda obligatoriska examinationen. Men under kursens gång sker även löpande examination som hjälper dig att kontrollera att du hänger med, och som ger bonuspoäng till tentamensskrivningen. Bonuspoängen gäller under innevarande läsår, dvs vid ordinarie tentamen och årets omtentamen. Läs mera här om lärandemål, betygskriterier och examinationens utformning.
Obligatorisk anmälan till tentamen
Anmälan till tentamen är obligatorisk, se vidare info på studentexpeditionens sida.
Äldre tentamina och kontrollskrivningar
Som repetitionsmaterial kan du använda äldre kontrollskrivningar och tentor .
Stöd för studenter med funktionsnedsättning
Studenter med funktionsnedsättning kan ha rätt till visst stöd vid exempelvis examination. Funka har samordnare som arbetar med pedagogiskt stöd åt studenter på KTH. Kontakta dem på funka@kth.se om du har frågor eller behöver stöd i dina studier.
För mer information läs här: mer information.
Kursnämnd
Kursnämnden består av kursansvarig lärare och studentrepresentanter. Nämnden träffas ett par gånger under kursens gång, och är ett forum där vi diskuterar hur arbete på kursen fungerar, vad som kan förbättras etc., och där studentrepresentanterna kan framföra sina och sina kamraters förslag och kommentarer rörande undervisningen.
Här finns uppgifter om studentrepresentanter och anteckningar från kursnämndens möten när verksamheten kommit igång.