Tentamen
Skrivtiden för tentamen är 3 timmar.
Anmälan till tentamen
Man ska anmäla sig till tentamen via Ladok för studenter. Här finns information om hur man gör. Vid problem kontaktar du studentexpeditionen.
Om du redan är godkänd och vill tentera upp ditt betyg (s.k. plussning) så kan du inte anmäla dig. Du dyker istället upp vid tentamenstillfället och insläps efter 30 minuter, om det finns plats.
Rekommendationer
Flerårig erfarenhet har visat sig att studenter med bonuspoäng klarar tentan i större utsträckning än de utan bonus. Därför rekommenderar vi starkt att studenter följer sina kursomgångar och dess seminarier.
Kompletteringstentamen
Vid betyget Fx ges en möjlighet till komplettering till godkänt betyg vid en kompletteringstentamen (kort) efter att resultatet för ordinarie tentamen har rapporterats. Kompletteringstentamen har en skrivtid på 45 minuter och ordnas av institutionen, utan någon extra tid för FUNKA. Motsvarande möjlighet kommer också att finnas efter omtentamen.
Tidigare tentamina
För tidigare tentor i kursen se Tidigare Tentor. Där läggs också lösningar ut till årets tentor.
Tillåtna hjälpmedel
Vid tentamen är inga hjälpmedel tillåtna.
Regler vid tentamen
Vid all examination tillämpas KTH:s regler för tentamensskrivningar. Alla som deltar i examinationen är skyldiga att sätta sig in i regelverket, se här: https://www.kth.se/student/kurs/tentamen/tentamen-1.311668
Bedömningskriterier
Följande bedömningskriterier används vid tentamina, samt som återkoppling vid seminarierna:
För full poäng på en uppgift krävs att lösningen är väl presenterad och lätt att följa. Det innebär speciellt att införda beteckningar definieras, att den logiska strukturen tydligt beskrivs i ord eller symboler och att resonemangen är väl motiverade och tydligt förklarade. Lösningar som allvarligt brister i dessa avseenden bedöms med högst hälften poäng.