Allmänt om seminarierna
Varje seminarium inleds med ett skriftligt prov. Därefter fortsätter seminariet med aktivt arbete med seminarieuppgifter.
Placering och tider
Det framgår av din resultatsida (Länkar till en externa sida.) var (och när) dina seminaritillfällen inträffar. Du kan enbart gå till dessa seminaretillfällen. Information om seminarierna kommer att finnas i god tid innan seminariet börjar, men inte nödvändigtvis innan kursstart.
Omregistrerade
Läser man inte kursen med sitt program, för första gången, räknas man som omregistrerad. Anmälningstiden för Period 3 är 15 januari-19 januari (klockan 24:00). Man kan enbart bli antagen till kvällseminarierna en gång per läsår. Här är en länk till anmälningsformuläret
Links to an external site..
Bedömning
Godkänd vid ett seminarietillfälle blir man om man deltar vid hela seminarietillfället, och får sitt prov godkänd.
Skriftligt prov
Under de första 20 minuterna löser studenten en uppgift. Till varje seminarium finns det rekommenderade tal att öva på, se under fliken "moduler".
Studenter med särskilda behov kan få 10 minuters förlängd skrivtid på prov, ska dock visa intyg till assistent. Notera att ärendet inte ordnas av FUNKA.
Bonuspoäng
Varje godkänt seminarietillfälle ger en bonuspoäng till tentamen. Maximalt kan man få 6 sådana bonuspoäng. Från del A på tentamen kan man maximalt, inklusive bonuspoängen, få 12 poäng. Om man t.ex. har fått 4 bonuspoäng, och får 10 poäng på tentamens del A-uppgifter, erhåller man 12 poäng på del A. En student som redan är godkänd på kursen kan inte delta i seminarier för att skaffa sig nya bonuspoäng.
Bonuspoängens giltighet
Bonuspoängen är giltiga under hela läsåret (från början av augusti till slutet av juli)