Regler för Funka

Följande regler gäller för tentamen i SF1681

Se Stöd för studenter med funktionsnedsättning för information om hur stödinsatser vid examination av studenter med funktionsnedsättning hanteras på KTH.

Många stödanpassningar ges per automatik via Tentafunka (se nedan). Studenter som har fått rekommendation om stöd där det krävs ett aktivt godkännande av examinator måste kontakta examinator. Detta kommer att ske via ett elektroniskt formulär som du hittar här:  https://www.kth.se/student/studentliv/funktionsnedsattning/anmalan-att-anvanda-kompensatoriskt-stod-vid-examination-1.942965 (Länkar till en externa sida.)

Läs noggrant igenom informationen nedan gällande vilka stödanpassningar du aktivt behöver ansöka om innan du fyller i formuläret.

Beslut om vilka stöd som tillåts fattas av kursens examinator, David Rydh, men ansökan skickas endast via formuläret.

Detta behöver du inte ansöka om via blanketten

  1. Följande funktionsanpassningar är alltid godkända — stöd ges automatiskt genom Tentafunka:

  • Anpassningar som rör rum, tid och fysisk omständighet som t.ex. förlängd skrivtid, rumsanpassning, medicinska anpassningar.

  1. Följande funktionsanpassningar är godkända förutsatt att de arrangeras av Tentafunka

  • Skriva på dator (endast dator från Tentafunka är tillåten)

  • Lexikon (ordbok engelska/svenska, dock inga matematiska/tekniska lexikon)

Detta behöver du alltid ansöka om via det elektroniska formuläret

  1. Följande funktionsanpassningar är alltid godkända — förutsatt att studenten aktivt har ansökt om dessa inom tidsgränsen.

  • Specialutskrift/-upplägg av tentan (kontrast, A3, m.m.)

  • Upplästa frågor (endast text, inga matematiska formler)

  1. Övriga funktionsanpassningar under tentamen enligt rekommendation (hjälpmedel m.m.).

Detta kommer inte att godkännas vid tentamen

  • Formelsamling Tillämpas inte p.g.a. examinationens utformning och kursens lärandemål/kursinnehåll. Det ingår att kunna och förstå för kursen grundläggande begrepp, satser och metoder. I en formelsamling står flera av dessa formulerade vilket då ändrar karaktären på tentamensproblemen

  • Miniräknare Tillämpas inte p.g.a. examinationens utformning och kursens lärandemål/kursinnehåll. Det ingår att kunna visa förståelse av grundläggande egenskaper hos elementära funktioner, saker som en minräknare skulle kunna ge direkt.

  • Muntlig examination istället för salstentor Tillämpas inte p.g.a. examinationens utformning

Plussning

Att tentera för högre betyg när man redan har ett godkänt betyg, s.k. plussning,  är tillåtet. Om Tentafunka inte arrangerar och ansvarar för anpassad examination vid plussning, sker plussning utan anpassning.